מסלולי טיול, חופים ואטרקציות – חצי האי פיליון
ההחלטה לטוס ליוון התקבלה רק שבוע לפני הטיסה (אחרי שהילדים ואני הלכנו ודעכנו בעקבות הסגר), והייתה תלויה בכל כך הרבה דברים בעקבות הקורונה, שעד יומיים לפני ההמראה בכלל לא ידענו אם אנחנו טסים או לא. לקח לנו עוד חצי שבוע להבין לאיזה אזור ביוון אנחנו רוצים לטוס (מסתבר שיוון די גדולה ומלאה באפשרויות) ואז עוד יומיים לדלות את כל המידע האפשרי ולטוס. ככה שיחסית לטיולים קודמים שלנו בחו”ל, הגענו לטיול הזה פחות מאורגנים ומוכנים.
בהתחלה חששתי, אבל כל-כך נהננו מהאפשרות להיות בחוץ, במרחבים, לנשום אוויר צח ומהביחד שהוא לא בתוך סיר לחץ של סגר, שחוסר התכנון לא קלקל הפעם. בהחלטה מושכלת החלטנו לבקר בנקודות שנראו לנו מעניינות גם לילדים וגם לנו, ושיאפשרו לנו לחוות את חצי האי פיליון, ומצד שני לוותר על מה שנראה לנו פחות חשוב (עוד על הקצב בטיול הזה אפשר לקרוא באינסטגרם של הבלוג).
בפוסט הזה אתן המלצות לכל המקומות שביקרנו בהם, ובכל נושא אצרף גם רשימה של מקומות נוספים שראיתי המלצות לגביהם. לכל המלצה מצורף קישור למיקום שלה על המפה.
חופים במזרח
החופים המזרחיים מרשימים ביופיים ובצבעם אך נתונים יותר למצב הרוחות ומזג-האוויר, והים עלול להיות סוער וגלי.
Mylopotamos
אחד החופים המוכרים והיפים בחצי האי. בחוף סלעים הנכנסים אל תוך הים ויוצרים מראה עוצמתי ומרהיב. באחד מהסלעים נוצר מעבר שמאחוריו מתגלה רצועת חוף נוספת. הגישה אל החוף היא בירידה של כ-5 דקות במדרגות. אפשר לרדת מהצד הצפוני (מהכביש) וגם מהצד הדרומי (ליד המסעדה שבחניה). לא ניתן להגיע עם עגלות, ואנחנו לקחנו את הבת שלנו אלי (בת ה-10 חודשים) במנשא.
באמצע הירידה הדרומית ישנו בית קפה (Café Del Mare), עם נוף לחוף שנראה כמו עצירה נחמדה אם אתם עוד לא רעבים לארוחה. אחרי שביקרנו בחוף הילדים כבר היו ממש רעבים אז אכלנו צהריים במסעדה Aggelika Fish Taverna שליד החניה. האוכל היה טעים, גם לניר (הילד בררן האכילה שלנו), השירות היה טוב ומהיר, המקום נקי והנוף מהמם.
Papa Nero
לחוף פאפאנרו הגענו ממש במקרה. תכננו לנסוע בכלל לחוף Plaka, אבל טעינו בדרך ולא היה לנו כוח לעלות את ההר שוב כי הילדים היו חסרי סבלנות. אז עצרנו בעיירה Agios Ioannis, הלכנו דרומה לאורך הטיילת וחצינו גשר עד שהחוף נגלה אלינו. לחוף אפשר גם להגיע ישירות עם הרכב ולא דרך העיירה. גם כאן הנוף ושילובי הצבעים של הים, החוף וההרים מסביב מהפנטים ביופיים. הגישה לחוף היא מהטיילת ולכן נוחה גם לעגלות.
לאורך הטיילת של העיירה Agios Ioannis הנמצאת צפונית לחוף ישנו מבחר רב של טברנות, בתי קפה ומסעדות. רק צריך לבחור, להתיישב ולהנות מהאווירה ומהנוף לים.
חופים נוספים מומלצים במזרח (שאנחנו לא ביקרנו בהם).
- Chorfeto beach – מהחוף ניתן לשכור סירות. ניתן להפליג באופן עצמאי במחיר של 100 יורו או עם סקיפר שיכול לקחת אתכם למערות-ים ומקומות מיוחדים במחיר של 140 יורו למשך 3-4 שעות. טלפון לבירורים – 30-697-339-5926+
- Plaka beach
- Ntamouchari – חוף בו צולמו סצנות רבות מהסרט מאמא-מיה
- Fakistra beach
- Potistika beach
חופים במערב
בצד המערבי של חצי האי החופים אומנם פחות מרשימים, אך מכיוון שהם נמצאים בתוך מפרץ פגאסטיקוס הים שקט מאוד ונוח לרחצה, בעיקר עם ילדים (מרגיש ממש כמו בריכה). אם אתם כבר כאן – שווה להישאר לזמן שקיעה.
Kala Nera
קלה נרה הוא לא החוף הכי יפה בפיליון אבל הוא מאוד נוח בגישה אליו (נמצא ממש על הכביש), לאורכו ישנן טברנות רבות, סופרים ובתי קפה. כמובן שהמים, כמו בכל הצד המערבי של האי, שקטים ונוחים לרחצה, מה שהופך את החוף למומלץ מאוד עם ילדים. בחלק הדרומי, החוף הוא יותר חולי ואפשר להיות בו גם בלי נעלי ים.
Lagoudi
חוף לגאודי הינו רצועת חוף קטנה הנמצאת 5 דקות דרומית לעיירה קלה נרה, בתחילתה של העיירה אפיסוס. הגישה לחוף היא במדרגות שמסתתרות בין השיחים (הירידה קצרה ונוחה וניתן לקחת תינוקות על הידיים) החוף לא כל-כך מוכר ולכן אין בו הרבה תיירים.
מסלולי טבע
בפיליון ישנם מסלולי טיול רבים, באורכים ובדרגות קושי שונות. בנוסף, כמעט לאורך כל הנסיעה אפשר לעצור את האוטו, להסתובב בין השבילים ולמצוא פנינות נסתרות. בגלל ההרכב שהיינו בו (עם ילד בן 5 ותינוקת בת 10 חודשים) חיפשנו בעיקר מסלולים קצרים וקלילים יחסית, אותם עשינו בדרך לחופים.
שביל הקנטאורים
אחד המסלולים המוכרים בחצי-האי. השביל מתחיל בעיירה Portaria, חונים ליד בית הקפה ועוברים בשער האבן לתחילת המסלול. המסלול (הלא מעגלי) נמשך לאורך קילומטר וחצי של עליה מתונה לאורך ערוץ הנחל. המסלול מוצל ברובו ובימים חמים אין ספק שאפשר להנות מהליכה גם בתוך הנחל עצמו במקומות המאפשרים זאת. השביל מסומן בסימון של עיגול לבן ובתוכו נקודה אדומה.
מפל לצד הדרך
לצד הדרך, קצת אחרי העיקול החד שלפני העיירה קיסוס, נמצא מפל קטן בין סלעים (אני משערת שאחרי החורף הוא הרבה יותר מלא). אם מטפסים על הסלעים וממשיכים פנימה (כ-100 מטר) נגלה לבסוף מפל גדול יותר, מעיין קטן ומקום נחמד לעצירה לפיקניק. הטיפוס על הסלעים נראה קצת מאתגר אבל בפועל עשינו אותו עם תינוקת במנשא, ילד בן 5 וכשאני בשמלה, ככה שזה לגמרי אפשרי.
עיירות ואטרקציות
עץ דולב בעיירה Tsagarada
כמעט בכל כפר בחצי האי ישנו עץ דולב, אבל בעיירה צאגאראדה נמצא עץ הדולב העתיק והגדול ביותר בחצי האי וגם אחד העתיקים באירופה (בן 1000 שנה). אין ספק שהעץ הוא אטרקציה מעולה לילדים שיכולים לטפס עליו ועל כל הענפים המסתעפים ממנו. בזמן הזה, אנחנו ההורים יכולים לטפס גם-כן, או להנות מקפה בבית-הקפה שנמצא בצמוד לעץ.
העיירה Makrinitsa
עיירה יפה ומיוחדת בחצי האי, ונחשבת למתויירת מאוד. אל העיירה לא ניתן להכנס ברכב ולכן צריך לחנות בחוץ (קישור לחניה). בעיירה מדרחוב ראשי עם חנויות צעצועים, מכולות בוטיק עם מגוון רחב של ריבות, בתי קפה ומסעדות. מהמדרחוב נצפה נוף פנורמי של מפרץ העיר וולוס.
העיר וולוס
העיר ממוקמת בצדו המערבי של פיליון. יש בה מדרחוב ראשי עם חנויות מותגים, בתי קפה, מאפיות וטברנות, בדומה לערים אירופאיות רבות, והיא יכולה להוות יעד למי שרוצה לעשות גם שופינג במהלך הביקור בחצי-האי. ממליצה לחנות באחד החניונים באזור המדרחוב, המחיר לשעה לא יקר. בעיר ישנו גם סניף ג’מבו, שזה סוג של מקס סטוק, שיכול להוות אתנחתת קניות. אנחנו ניצלנו יום סגרירי שלא התאים לחופים כדי לבקר בעיר, אבל אם אתם עם ילדים והזמן מוגבל לא הייתי מגיעה אליה במיוחד.
המנזרים התלויים במטאורה
המנזרים התלויים נמצאים במרחק של שעתיים נסיעה מהעיר וולוס. המנזרים בנויים על מצוקים מרהיבים ונבחרו להיות אתר מורשת של אונסקו. למרות שזהו מקום מרשים ומאוד מומלץ לביקור, אני לא ממליצה לעשות אותו כיום טיול מחצי-האי אם אתם עם ילדים. הנסיעה הלוך-חזור ארוכה מדי ליום אחד, ולכן כדאי לעשות לילה בעיירה Kalabaka שליד המנזרים.
לעוד תמונות ומידע על המנזרים התלויים – בקישור
אטרקציות נוספות
רכבת קיטור ישנה – הרכבת נוסעת בין הכפר Ano Lechonia והכפר Milies. הנסיעה היא איטית (כשעה וחצי) ומאפשרת לראות את הנוף המקסים של חצי האי פיליון. לוחות הזמנים של הרכבת משתנים בין החודשים וכדאי לברר אותם לפני ההגעה. אם לא בא לכם לחוות את כל הנסיעה אפשר גם רק להגיע לעיירה Milies, לטייל לאורך המסילה עד שנמאס ולחזור חזרה.
לסיכום, יוון אף פעם לא הייתה יעד שחשבנו לטוס אליו, אבל אני שמחה שבעקבות הסגר “נאלצנו” לבחור בה, ושבחרנו ספציפית בחצי-האי פיליון. ביוון יש כל כך הרבה אפשרויות לסגנונות שונים של טיולים, כולל עם ילדים, מזג האוויר בה ים-תיכוני ומזכיר את ישראל, יש בה את המרחב והעיירות הציוריות של אירופה, והחופים (לפחות בחצי האי-פיליון) לא נופלים ביופיים מתאילנד ואפילו יותר. אין לי ספק שגם כשתיגמר הקורונה והטיסות והטיולים בחו”ל יחזרו, יוון תהיה אחד מהיעדים שנרצה להמשיך לחקור ולגלות.
שתפו את הפוסט אם נהניתם לקרוא
שתפו אותי גם...
הלכתם בעקבות ההמלצות ונהניתם? הייתם בעוד מקומות שלא רשומים פה ואתם רוצים להמליץ?
שייקה
ינואר 14, 2023אחלה פוסט.
תודה
admin
יולי 9, 2023תודה שמחה שנהינת!