כל מה שצריך לדעת על מונטנגרו

מידע כללי

מונטנגרו היא מדינה הנמצאת בדרום אירופה והייתה בעברה אחת ממדינות יוגוסלביה. במונטנגרו אגמים, נהרות, הרים, יערות וחופים מדהימים כך שביקור בה יכול לאפשר שילוב של סגנונות שונים של טיול. על אף התיירות ההולכת וגדלה, הטבע במונטנגרו מרגיש עדיין בתולי מאוד ואין כל כך אטרקציות ייעודיות לילדים כמו פארקי מים או שעשועים. לכן, בין אם המטרה היא חופשת בטן-גב, טיולים בשמורות או שילוב של השניים, קחו בחשבון כי עם ילדים בעיקר תיהנו שם ממש ממה שלטבע יש להציע ופחות מהדילוג מאטרקציה לאטרקציה. 

Piva lake
תצפית על אגם Piva בצפון מונטנגרו

בצפון מונטנגרו ניתן למצוא בעיקר עיירות וכפרים שמשמשים בחורף גם כנקודת מוצא לסקי. לא כולם שם מדברים אנגלית שוטפת אבל ברוב הפעמים הצלחנו לתקשר מספיק טוב בשביל להסתדר. האוכל בצפון יותר מסורתי ומושפע מאוד מסרביה, שמונטנגרו הייתה חלק ממנה עד 2006. עם זאת, כמעט בכל מקום הצלחנו למצוא צ’יפס או פיצה לניר, הבכור שלנו שהוא בררן אכילה לא קטן. 

דרום מונטנגרו זה כבר סיפור אחר. ערי חוף גדולות ומפותחות יותר מהצפון ומבחר רב יותר של מסעדות, פאבים וחנויות. הקולינריה בדרום מושפעת מאוד מאיטליה ולכן ניתן למצוא סוגי פסטות שונות, ריזוטו, ניוקי ופיצות. על אף המבחר הגדול יותר לעומת צפון המדינה, חשוב לציין כי זה עדיין לא הסטנדרט של ערים גדולות במערב אירופה, ולכן אם שופינג וקולינריה הם היעד של הטיול הבא שלכם – ממליצה לטוס למדינה אחרת.  

Perast
טיילת פראסט - עייירת חוף בדרום מונטנגרו

מתי ולכמה זמן כדאי להגיע?

התשובות לשתי השאלות האלו תלויות במטרת הטיול שלכם למונטנגרו. מזג האוויר במונטנגרו דומה למזג האוויר הים תיכוני. ולכן אם אתם רוצים להצליח להינות גם מהצפון מבלי שיהיה קר ומושלג וגם מהדרום מבלי שיהיה חם וצפוף ממליצה לטייל שם בעונות המעבר סתיו / אביב. כמובן שבעונות אלו הסיכון לגשם הוא גבוה יותר וצריך לקחת את זה בחשבון. 

אנחנו טסנו למונטנגרו ל-10 ימים כי רצינו לאפשר לעצמנו להאט את הקצב במידת הצורך ולשהות במקום אחד, אבל שבוע ימים זה לגמרי מספיק כדי לחוות את מונטנגרו על כל חלקיה השונים.  

Montenegro
מתחרדנים בשמש על שפת האגם
Montenegro
montenegro
נהנים מעצי הדובדבן שנמצאים בכל מקום

מסלול כוכב או מתגלגל?

אין ספק שלעבור כל לילה או שניים למקום לינה אחר עם ילדים בגיל הרך זה אתגר לא פשוט. עם זאת, אם תשאלו אותי אם אני מעדיפה לארוז ולפרוק או לנסוע בכל יום שעות ארוכות ברכב עם הילדים, התשובה שלי תהיה מאוד ברורה ומהירה – לארוז ולפרוק! 

אז נכון שמונטגרו היא מדינה יחסית קטנה ואפשר לחלוטין להתמקם באחת מעיירות חוף וממנה לצאת לטיולי יום, ונכון שאם מסתכלים בוויז או בגוגל-מאפס זה נראה שהנסיעה הכי ארוכה היא לא יותר משעתיים לכל כיוון, אבל צריך לקחת בחשבון כי הכבישים, בעיקר בצפון, הם יחסית מפותלים, צרים ועם הגבלת מהירות שנאכפת באדיקות ושכל אלו מאיטים משמעותית את קצב הנסיעה. ובכלל כדי לחוות את המדינה על כלל צדדיה, את התרבות והאנשים שבה, כדאי לדעתי להינות גם מהחוויה של לינה בכפרים ובעיירות.
 
לרוב בטיולים בחו”ל עם הילדים, אנחנו מעדיפים לישון בדירות בהן אנחנו יכולים לבשל ושיש בהן מרחב גם לילדים לשחק ואזור לנו (המבוגרים :)) לשבת ביחד גם כשכולם הולכים לישון. בצפון בחרנו לישון בצימרים בעיירות שמסביב לעיירה המרכזית של כל אזור, בעיקר כדי להינות מהשקט ומהטבע. המגוון הוא רחב ובחודש יוני כשהיינו מצאנו מקום מהיום להיום די בקלות. עוד על מקומות הלינה שלנו בטיול ניתן לקרוא בפוסטים “השקט המשפחתי שמצאנו במונטנגרו חלק א וחלק ב”.
Montenegro
כביש דו סטרי בצפון מונטנגרו
Montanegro
אחד ממקומות הלינה שלנו בצפון

מבחינת השכרת רכב יש שני מקומות מאוד מומלצים בכל האתרים וקבוצות הפייסבוק. להשכיר מהם מכסה גם את כל הביטוחים האפשריים.
הראשון הוא אבי, יש לו גם קבוצת פייסבוק עם טיפים למונטנגרו ומי ששוכר ממנו מקבל כל יום גם טיפים והמלצות על אטרקציות, מלונות ומסעדות לפי האזור המבוקש. ההורים של גיא השתמשו בשירות שלו והם היו מאוד מרוצים. 
השני הוא קוסטה, שאנחנו השכרנו דרכו כי הרכב שרצינו היה זול משמעותית אצלו. ביציאה מהטרמינל חיכה לנו איש עם שלט עליו כתוב השם שלנו, הוא לקח אותנו עד לאוטו וחמש דקות אחרי זה כבר היינו ביציאה מהשדה. בחזור כל מה שהיינו צריכים זה להשאיר את האוטו. 

המלצות נוספות על אטרקציות, דירות ומסלולי טיול ניתן למצוא בפוסטים – ‘השקט המשפחתי שמצאנו במונטנגרו – חלק א וחלק ב’

שתפו אותי גם...

הפוסט עזר לכם בתכנון הטיול? יש משהו שחיפשתם ולא מצאתם? כתבו לי בתגובות או למייל.

תגובות

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

No Comments Yet.